Renjis2 -Renjis diPilis


Di renjis renjis di pilis
Di tepungi lah tawar
Hai beras kunyit di tabur
Disiram si air mawar


[ewah2....dah2...cukup...back to the topic yaw!

Oke, niy saye SHARE rupe menda yang kite selalu dok tengok orang gune
pi renjis2 kat pengantin tu...

Niy bekas yang biasa kiter akan jumpe lah kat majlis2 kahwin,
diperbuat daripada tembaga~

Oke, cam ne nak mengunakan menda niy??

++ Bekas 1 ++
Untuk di isi Air Mawar,
carik kat kedai2 runcit ader,tak pon paling senang kat Mydin..Kalau tak jumpe gak atau terlupe last2 minit, juz titikkan parfume dalam air kosong...janji wangi~ =P

++ Bekas 2 ++
Untuk di isi Beras Kunyit,
Ambik segenggam/sebekas beras, campurkan dengan serbuk kunyit, biarkan sampai lah jadik beras tue warna kuning, and make sure keringkan dulu beras sebelum letak dalam bekas.

++ Bekas 3 ++
Untuk di isi Bunga Rampai,
Hiris daun pandan dan bunga-bungaan halus2,letak lam bekas,
jadiklah bunga rampai...

++ Bekas 4 ++
Untuk di isi Bancuhan kapur,
Tanyer la kat nenek2 makcik2 yang makan sirih,
mintak sikit kat dorang kapur sirih 2 ke,
xpun belilah...[bukan mahal pown~]
then,bancuhkan dengan air, dan letal dalam bekas..



Senang kan??
jadik jangan lupe,masukkan dalam Checklist anda,
selalu sangat menda niy terlupe...

=)


✿◕ ‿ ◕✿ BERRYlixious ✿◕ ‿ ◕✿

2 comments:

yad'z said...

nak kawen ke... wah.. congrats.. ^^

Berry Bee said...

yup2......thx yunk!

Popular Posts

©HAK MILIK TERPELIHARA Berrylixious